„Köszönjük,
A lényeg

Egymás szavába vágós vitát folytatott Karácsony és Vitézy

31/05/2024 21:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Főpolgármester-jelölti vitát tartottak a Vasas Székházban, ahová a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra nem ment el, így Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid ütköztette érveit a Partizán eseményén.

Karácsony Gergely jelenlegi városvezető és az LMP jelöltje, Vitézy Dávid között több éles szópárbaj alakult ki, a két politikus egymás szavába vágva érvelt. Vitézy Dávid a Karácsony listáján szereplő bizonyos embereket kérte számon, név szerint említette Hagyó Miklós volt kabinetfőnökét, Czeglédy Gergelyt, valamit a jelenlegi zuglói polgármestert, Horváth Csabát, vagy azt a Szili-Darók Ildikót, aki a nyolcadik kerületben ráindul a jelenlegi polgármesterre, Pikó Andrásra.

Karácsony Gergely pedig azért bírálta Vitézyt, mert az LMP támogatta politikus kampányát egy olyan ellenzéki politikus finanszírozza az osztalékából, aki – bár nem nevezte meg, hogy kire gondol – a főpolgármester szerint egyben az Orbán-rendszer oligarchája is. Hozzátette, hogy Vitézy listáján egy olyan cég ügyvezetője is szerepel, aki megpróbálta korrumpálni a főpolgármester kollégáit. A városvezető hangsúlyozta, hogy őket korrupcióval senki sem vádolhatja, és erre büszke.

Vitézy Dávid a vitában kijelentette, hogy elutasítja a Rákosrendezőre tervezett Maxi-Dubaj tervét. "Budapest nem lehet Kína játszótere" – hangsúlyozta Vitézy Dávid, hozzátette, hogy a Liget Projekttel kapcsolatban nem támogatja, hogy oda több múzeum épüljön. Viszont a kormánnyal együttműködne a kórházak állapotának javításáért.

Karácsony ebben a témában azt emelte ki, hogy Budapestnek új lakóövezetekre van szüksége, a város jövője itt dől el. Ezért azoknak a beruházásoknak, amelyek ezt megakadályozzák, ellen kell tartani, ilyen volt a Fudan és ilyen most a mini-Dubaj.