„Klubrádió
A lényeg

Egyre többen vírustagadók Magyarországon

25/11/2021 16:06

| Szerző: Klubrádió

Tízből hat magyar pártállásra való tekintet nélkül ellenzi a koronavírus elleni kötelező védőoltást, írja a 24.hu a Lélekben a járványon túl – A magyar társadalom a koronavírus-járvány negyedik hullámában címet viselő kutatásra hivatkozva, amit a Policy Solutions készített a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával.

  • A fideszesek 44 százaléka támogatná a kötelező Covid-oltást, 52 százalékuk nem.
  • Az ellenzékiek 59 százaléka nem támogatná, 37 százaléka igen
  • A pártnélküliek 80 százaléka ellenzi.

Az elemzés szerint még a beoltottak között is kisebbségben vannak a kötelező oltást támogatók (51% nem támogatja), ez az oltatlanok körében 89 százalék. Fél év alatt tíz százalékponttal csökkent azok aránya, akik kötelezővé tennék az üzletekben a kézfertőtlenítőket, és kevesebben vannak azok is, akik járványidőben előírnák a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön.

 
Kézmosás
 
kezek, szappan, tisztálkodás, higiénia, fertőtlenítő, csap Forrás: zukunftssicherer/Pixabay
 

 

A beoltottak 32 százaléka akarja felvenni a harmadik oltást, 54 százalék nem tervezi. A leginkább a 30 év alattiak nem kérnek újabb vakcinát (68 százalék). 

A mentális állapotunkról a következő adatok adnak képet: A megkérdezettek 28 százalékának segítségre lenne szüksége ahhoz, hogy fel tudja dolgozni a járvány alatt átélt időszak lelki nehézségeit, 29 százaléka pedig a hosszú elzártság után feszeng a nagyobb társaságban. a válaszadók 73 százaléka azt állította, hogy többé-kevésbé zökkenőmentesen tudott visszatérni a régi idők hétköznapjaiba, írja a 24.hu.