„Zajlik
A lényeg

Életbe lépett a kijárási tilalom Kijevben

26/02/2022 17:17

| Szerző: Klubrádió

Helyi idő szerint 17 órától kijárási tilalmat rendeltek el az ukrán fővárosban, amely egy új szigorítás értelmében hétfő reggel 8 óráig tart majd. A tilalom ideje alatt minden az utcán tartózkodó civilt potenciálisan ellenségnek tekinthetnek.

Kijevben helyi idő szerint délután ötkor életbe lépett a kijárási tilalom, amely egészen hétfő reggel nyolc óráig tart majd. Eredetileg csak minden nap délután öttől másnap reggel nyolcig tartott volna, de végül a szigorítás mellett döntöttek. Kijev polgármestere korábban azt mondta, a kijárási tilalom alatt az utcán tartózkodó összes civil az ellenség tagjának minősül – írja a 24.hu.

Orosz hadművelet
 
Ukrán katonai jármű roncsa
 
Kijev, 2022. február 26. Ukrán katona áll egy kiégett katonai jármű mellett 2022. február 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Vadim Ghirda
Fotó: Vadim Ghirda