„Zajlik
A lényeg

Elnézést kért, de fenntartásokkal, a haldokló Karsai Dánielnek utólag tanácsot adó Pesti Srácok-műsorvezető

6/10/2024 08:07

| Szerző: Klubrádió

Nem akarta Karsai Dániel gyászoló családját megbántani – erről írt Kroó Zita, a Pesti Srácok műsorvezetője, aki előtte pedig arról beszélt, a halálos beteg alkotmányjogásznak, emberi jogi aktivistának az elmúlt  években több türelemmel kellett volna várnia élete végét. 

"Ha a megfogalmazàsom, stílusom bántó volt, elnézést kérek érte. Nem volt célom sem a polgàrpukkasztàs sem a gyászoló család megbàntàsa" – írta Fb-oldalán Kroó Zita, a Pesti Sácok műsorvezetője, miután a héten egyik műsorukban arról beszélt, hogy a halálos és gyógyíthatatlan ALS betegségben szenvedett Karsai Dánielnek, aki múlt héten hunyt el, meg kellett volna várnia, hogy az élet azt mondja, „Danikám, akkor most van vége!”. Nem értette, hogy az eutanázia jogáért küzdő Karsai Dániel, miért vitte nyilvánosság elé az ügyét, ebből miért kellett neki "politikai ügyet" csinálni.

Kroó Zita utólag, az elnézést kérő posztjában azt is írta: "Méltósàggal meghalni nekem nem azt jelenti, hogy egy korábban életerős ember leépülését bemutatjuk a médiában. Még akkor sem, ha ennek valamilyen célja van. Hiszem, hogy ez élet kezdetéről és végéről Isten dönt." A PS műsorvezetője egyúttal továbbra is "Karsai Dániel ügyének politikai haszonszerzéséről" ír, és arról, hogy azzal továbbra sem ért egyet, ahogyan az eutanázia bevezetésével sem.

Péntek este még Kroó Zita még más hangú posztban szólt az őt kritizálókhoz. Őrjöngőknek nevezte őket, és  arra kérte őket, legyenek már annyira liberálisok, hogy az ő véleményét is elfogadják.

Kroó Zita korábban is szerepelt már a hírekben szakmai, etikai szempontból vitatható kijelentései miatt. Tavaly nyáron egyik műsora miatt az NMHH megbírságolta a Hír FM-et, mert az egyik adásban Kroó Zita és a betelefonálók kirekesztően beszéltek a melegekről.