„Köszönjük
A lényeg

"Fantasztikus évünk lesz 2025-ben, minden más európai országot lepipálhatunk gazdasági növekedést tekintve"

25/10/2024 08:16

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

– ha minden jól megy – mondta a Kossuthon Orbán, aki megcélozta a 400 ezer forintos minimálbért. 

Már nem csak a gyerekek mutatnak rá, hogy a bácsi meztelen

– indította pénteki "rádióinterjúját" Orbán Viktor., aki elsőként az Európai Unió gazdasági versenyképességéről  fejtette ki nézetét, utalva arra: nem ő az egyetlen, aki kritikával illeti az európai versenyképességet, hiszen Emmanuel Macron francia elnök és Mario Draghi egykori olasz kormányfő is. Ezután a gazdasági semlegességről beszélt, megjegyezve ugyanakkor, hogy egyes keleti minták nem átültethetők Magyarországra, részben kulturális okokból. A kínai gazdasági  mechanizmusok például nem működhetnek itthon – tudatta. 

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatban azt mondta, a Nyugat épp most veszít el egy háborút, Magyarország azonban nem,

mert ez nem a mi háborúnk. 

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán egy korábbi "interjúja" a Kossuthon. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

Hamar szóba került Brüsszel is, ami – ismételte meg – szerinte bábkormányt akar ültetni a nyakunkra. Ez nem egy rejtett összeesküvés elmélet, az Európai Unió plenáris ülésén világosan láthatta az egész világ, hogy erre készülnek – figyelmeztetett.

Most még simogatják a fejét, de ha esetleg hatalomra kerül a bábkormánya, már követelni is fognak tőle – jegyezte meg, nyilvánvalóan Magyar Péterre utalva.

Orbán szerint 2020 után végre ki tud lábalni a gödörből a magyar gazdaság, ami garantálja például azt is, hogy a bérek növekedni fognak. Ha minden jól megy,

fantasztikus évünk lesz 2025-ben, minden más európai országot lepipálhatunk gazdasági növekedést tekintve,

amit 3 százalék körülire saccolt.

"Itt lesz egymillió forintos átlagbér, én úgy látom, és a minimálbért is 400 ezer forint magasságáig tudjuk vinni az elkövetkező néhány évben” –kecsegtetett a miniszterelnök. 

Szóba került utóbb a nemzeti konzultáció is. „Én nem tudok hivatkozni a katonai erőnkre, a hatalmas népességre (…), egyetlen dologra tudok hivatkozni, a magyar emberek véleményére” – magyarázta Orbán, hogy szerinte miért is indokolt a nemzeti konzultáció. (A 24.hu és a Telex nyomán)