„Klubrádió
A lényeg

Fideszes segítséggel győzné le jobbikos riválisát a mátészalkai MSZP-s?

3/09/2021 07:44

| Szerző: Klubrádió

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös kitelepülésén készült az a hangfelvétel, amelyen az aktivisták és az érdeklődők hallhatók, és az, hogy az ellenzéki előválasztásra készülő MSZP-s-DK-s-támogatású jelöltnek, Papp Ildikónak besegít a Fidesz.

A hangfelvételt a 24.hu közölte. Az aláírásgyűjtésen az egyik DK-s aktivista, Jakab Tímea kotyogta ki, hogy "barátságban van a választókerület országgyűlési képviselőjével, a fideszes Kovács Sándorral, valamint elárulja, hogy korábbi férje, az MSZP választókerületi elnöke, Halmi József gyerekkori jó barátja a kormánypárti képviselőnek".

A 17 perces felvételen fideszes haverságról, a jobbikos ellenjelöltről beszél, aki szerinte tolvaj, továbbá azt mondja, "a Fidesz segíti az előválasztáson a DK által is támogatott MSZP-s jelöltet, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt mozgósítja a szimpatizánsait, hogy a Jobbik és az MSZP jelöltje közti ellenzéki előválasztáson a szocialista politikusra voksoljanak".

Kvótareferendum - Az Együtt kampányindítója
 
Kvótareferendum - Az Együtt kampányindítója
 
Budapest, 2016. augusztus 12. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke (k) egy EU-s zászló előtt pártja, az október 2-i népszavazással kapcsolatban tartott kampányindító kitelepülésén, a XIII. kerületi Lehel téri piacnál 2016. augusztus 12-én. Az Együtt a távolmaradás mellett érvel a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban kiírt kvótareferendum előtti kampányban. MTI Fotó: Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
 

A fenti kép illusztráció

Jakab szerint a választókerületnek és a Fidesznek is az az érdeke, hogy Földi István, a Jobbik jelöltje veszítsen, írja a 24.hu. 

"Uniós pénzekre pályázott, sikerült. Most miért ne sikerülne, ha olyan helyen ül? A Fidesz van hatalmon, természetes, hogy a saját embereit támogatja, mondja egy helyen az elnyert támogatásokra utalva.

A Jobbik jelöltjét, Földit az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt is támogatja, a 24.hu-nak elmondta, hogy "amíg az MSZP volt hatalmon, Halmi segített a fideszes Kovácsnak, mióta viszont a Fidesz kormányoz, Kovács segít Halminak bizonyos ügyekben. Szerinte az MSZP-nek vissza kéne léptetnie a jelöltjét, és ki kellene zárni a pártból, hogy ne veszítsék el az ellenzéki szavazók bizalmát. A DK annyit reagált, hogy kivizsgálják az ügyet, és ha igaz a történet, annak következményei lesznek" - írja a lap. Papp Ildikó tagadta, hogy a Fidesz segítené a kampányukat. Halmi szintén cáfolt a lap szerint.