„Köszönjük,
A lényeg

Foci Eb: 32,5 milliós büntetést kapott a szurkolók miatt az MLSZ

2/07/2024 17:39

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Labdarúgó-szövetség 82 250 eurós, azaz 32,5 millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott szurkolók viselkedése miatt.

A The Athletic cikke szerint eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA, a legnagyobbat horvát szövetségre, amelynek 220 875 eurót kell fizetnie. Csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg büntetés nélkül eddig.

A büntetések nagy részét azért szabták ki, mert a szurkolók tárgyakat dobáltak be a pályára vagy pirotechnikai eszközöket használtak. Az albánokat és a szerbeket viszont sporteseményre nem illő üzenetek miatt is megbírságolták, a rendező németeknek pedig a „játéktér védelmének elmulasztása miatt” kell fizetniük, vagyis azért, mert nem tudták megakadályozni, hogy szurkolók rohanjanak be a pályára.

A magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés, a Svájc elleni 1-3, a németek elleni 0-2 és a skótok elleni 1-0 után is kapott pénzbírságot.

A magyar válogatott végül egy győzelemmel (Skócia 1-0) és két vereséggel (Svájc 1-3, Németország 0-2) búcsúzott az Eb-től, miután nem került be a hat legjobb csoportharmadik közé. A németek és a svájciak viszont azóta már az első kieséses kört is sikerrel vették, ott vannak a negyeddöntőben.

(via hvg.hu)