„Támogassa
A lényeg

Foci-Eb: a magyarok nem fognak letérdelni

8/06/2021 10:17

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Labdarúgó Szövetség előre jelezte, hogy a magyar futballisták nem fognak letérdelni az Európa-bajnokság meccseinek kezdetén. A térdepelés elsősorban az angolszász országokban lett gyakolrat a mérkőzések előtt, ezzel kifejezve a tiltakozásukat a kirekesztés és a rasszizmus ellen.

Az elmúlt év óta rendszeresen láthattuk, hogy klubcsapatok és a válogatott játékosai a meccsek előtt pár másodpercre letérdelnek. Legutóbb vasárnap, az Anglia-Románia meccs előtt láthattuk, hogy mind a két csapat játékosai letérdeltek.

Az MLSZ szerint a magyar válogatott nemcsak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet - legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. „Az MLSZ 'A gyűlölet nem pálya' kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.”

Forrás: 444.hu