„Zajlik
A lényeg

Görbe tükröt mutatott az MKKP pártigazgatója a DK-nak

16/03/2023 17:26

| Szerző: Klubrádió

Gúnyosan üzent az egyre több ellenzéki politikust magához igazoló DK-nak a kutyapárt egyik vezető politikusa. Nagy Dávid a bérigényét is meghatározta.

Megihlették a Demokratikus Koalícióba sorra átigazoló ellenzéki politikusok a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik vezetőjét. Nagy Dávid csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán jelentkezett be a DK pártigazgatói pozíciójáért. A kutyapártos Nagy Dávid egy hónapja "97%, hogy nem hívnak többet" feliratú pólóban ült be a HírTv stúdiójába, ahol elismerte, "a Fidesz sokkal jobban és hatékonyabban hazudik, mint az ellenzék".

A Gyurcsány Ferenc DK-elnökhöz címzett levelében Nagy Dávid az átigazolásért cserébe két dologra formált igényt. Egyrészt 1,2 milliós fizetést szeretne, ezt azzal indokolta, hogy úgy tudja, a DK-ban az MKKP-s fizetések 2-4-szeresét kapják a politikusok. Másrészt jelezte, hogy a felesége az átlépése másnapján már meg is pályázná annak a pomázi DK-irodának a vezetését, amely jelenleg még nem is létezik.

A korábbiakhoz képest annyiban innovatív ez az átigazolási stratégia, hogy Nagy nyilvánosan közölte az igényeit, ahelyett, hogy előbb csendben kötött volna megállapodást, és csak akkor állt volna nyilvánosság elé az átigazolás hírével, amikor már mindent lezsírozott. Az ugyanakkor egyértelmű, hogy a reménybeli ex-MKKP-s politikus tudja, mit illik mondania az újdonsült DK-soknak a váltásról, hiszen Nagy is hangsúlyozta azt a visszatérő fordulatot, miszerint "csak pártot váltott, de az Orbán-rendszer megdöntésére irányuló elhivatottsága változatlan."

A DK már tavaly ősz óta látványosan igyekszik minél több politikust átcsábítani más pártoktól, és igyekszik átigazolási hullámként tálalni az ilyen jellegű sikereit.