„Zajlik
A lényeg

"Gördülékenyebbé" teszi a bejutását, ezért van MTVA-s belépője Havasi Bertalannak

3/10/2024 17:36

| Szerző: Klubrádió

"Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökeként kíséri el ezekre az alkalmakra, a belépőkártya az MTVA-ba való belépést teszi gördülékenyebbé" – válaszolta Hidvéghi Balázs a DK-s Kálmán Olgának, aki arról érdeklődött, hogy miért lógott a legutóbbi rádiós interjú idején Havasi nyakában egy "külső munkatárs" feliratú fényképes MTVA-belépő.

„Orbán Viktor miniszterelnök úr az aktuális közügyekről való széles körű tájékoztatás érdekében rendszeresen ad rádióinterjút a Kossuth Rádióban.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökeként kíséri el ezekre az alkalmakra, a belépőkártya az MTVA-ba való belépést teszi gördülékenyebbé” – válaszolta Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Kálmán Olga írásbeli kérdésére. A DK frakciószóvivője Havasi belépőkártyájáról érdeklődött.

Ahogy a múlt héten mi is beszámoltuk róla, Orbán Viktor pénteken ismét interjút adott a Kossuth Rádiónak, a jeles eseményről jó szokásához híven a Facebookon is megemlékezett. A közösségi oldalra olyan fotó került ki, amelyen az látható, hogy Havasi Bertalan az MTVA-székház bejáratánál fogadja főnökét. 

Az egykori tévés DK-s képviselő, Kálmán Olga viszont kiszúrta, hogy Havasi nyakában egy „külső munkatárs” feliratú fényképes MTVA-belépő lóg. Erre kérdezett rá Orbánnál Kálmán Olga, majd hozzátette: "Tudjuk, hogy maga az egész “köztelevíziót” arra használja, hogy széthazudja a világot, de eddig legalább próbálták tagadni a kézi vezérlést."