„Zajlik
A lényeg

Grúzia legyőzte a portugálokat, nem jut tovább a magyar válogatott az Eb-n

26/06/2024 22:57

| Szerző: Klubrádió

Miután Grúzia 2-0-ra legyőzte Portugáliát az F-csoportban, eldőlt, hogy a magyar válogatott nem lesz ott a nyolcaddöntőben a németországi foci-Eb-n. 

A magyar válogatott vasárnap este játszotta utolsó csoportmérkőzését a skótok ellen. Varga Barnabás súlyos sérülése után hosszú ápolás következett, és a 10 perces hosszabbítás végén egy skót szögletből indult magyar kontra, Sallai beadását a cserejátékos Csoboth lőtte be a skót kapuba, a Rossi-csapat győzelemmel és három ponttal zárta a csoportkört. Így megmaradt az esély a továbbjutásra.

A hat csoport első két helyezettje mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőbe. Az elmúlt napok legizgalmasabb kérdése a magyar válogatott számára az volt, hogy a 3 pontjával és mínusz 3-as gólkülönbséggel meg tud-e előzni minimum két csoportharmadikot.

Miután hétfő este Olaszország a 98. percben kiegyenlített Horvátország ellen, biztossá vált, hogy a horvátok 2 pontjukkal már mögöttünk lesznek a csoportharmadikok versenyében. Kedden meglehetett volna a továbbjutás a magyar válogatottnak, ha Anglia legyőzi Szlovéniát. Gareth Sotuhgate csapata azonban kiábrándító meccsen ikszelt, így Szlovénia jobb gólkülönbséggel megelőzött minket, mint ahogy a 4 pontos Hollandia is előttünk végzett.

Maradt a szerdai nap, ahol a portugál és a török győzelem jelenthette a magyarok legbiztosabb továbbjutását. Törökország számunkra kedvező eredményt ért el, 1-1-et játszott a hamar tíz főre fogyatkozó Csehországgal, de Portugália nem túl nagy ellenállást kifejtve 2-0-ra kikapott a papíron náluk jóval gyengébb grúzoktól.

(via telex.hu, kiemelt kép: MTI/AP/Alessandra Tarantino)