„Zajlik
A lényeg

Gulyás a kormányinfón: Fel sem merült, hogy határon túli választókerületek legyenek

12/09/2024 11:16

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Nincsenek a kormánynak olyan belső felmérései, amelyek csak 2,5 százalék különbséget mutatnak Magyar Péter Tisza Pártja és a Fidesz között – állítja a miniszter.

Van együttműködés, és szerinte mindenkit el fognak tudni helyezni, aki ott fog dolgozni válaszolta Gulyás Gergely a kormányinfón az újságírói kérdésre, hogy felkészült-e a kormányzat a Paks II. kapcsán érkező ezres nagyságrendű munkavállalóra.

Az esetleges 2036-os budapesti olimpiáról azt mondta: nem foglalkoznak a kérdéssel. „Az olimpia kérdése a sportvezetésre és a fővárosra tartozik” – tudatta.

„Ha Trump nyer, akkor biztosan profitálunk" – mondta arról, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány nyíltan kiállt Donald Trump republikánus elnökjelölt mellett. Szerinte a miniszterelnök megszólalásának súlya most nagyobb, mint az ország mérete alapján az normális lenne.

Az 1000 forintos egészségügyi időpontfoglalásról szólva közölte: nincs ilyen előterjesztés , ezért nincs is miről beszélni.  Nem állják meg a helyüket azok a hírek, hogy Von der Leyen női biztost kérne, annyiról volt szó, hogy egy női és egy férfi biztos jelölését kérte, de ezt a legtöbb tagállam nem teljesítette – mondta a miniszter Várhelyi Olivér uniós biztosi jelöléséről.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás Gergely.
 MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Gulyás kérdésre válaszolva állította azt is: nincsenek a kormánynak olyan belső felmérései, amelyek csak 2,5 százalék a különbséget mutatnak Magyar Péter Tisza Pártja és a Fidesz között. Nem tud a Bese-ügy kapcsán emlegetett aktáról, és szerinte ilyen nem is létezik. 

Fel sem merült, hogy határon túli választókerületek legyenek, ugyanúgy 106 kerület és 93 listás hely lesz, és a bejutási küszöbhöz sem fognak hozzányúlni – állította ugyancsak.

Elhangzott még:

– a Magyar Péter által meglátogatott kórházakban nem azért javultak meg a dolgok, mert a politikus ott járt.

– Semmi titkolnivaló nincs a kínai kamatszintben, és örülne, ha nyilvánosságra hoznák, kérték is a kínaiakat erre, de egyelőre nem tudni, hogy ők mit fognak erre reagálni. 

– Magyarország és a magyar kormány tagjai semmilyen függőségi viszonyban nem állnak senkivel. (A Telex nyomán)