„Zajlik

Gulyás: Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba

22/03/2021 18:16

| Szerző: Klubrádió

A kormány álláspontja nem változott, nemcsak a politikusoknak, hanem az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatnia a járványhelyzetben – reagált Gulyás Gergely miniszter a parlamentben arra, hogy kiderült, Mészáros Lőrincről Dubajban járt a legutóbbi hosszú hétvégén.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője a Parlamentben arról kérdezte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy lesz-e következménye annak, hogy miután Orbán Viktor az Európán kívüli utazások szigorításáról beszélt, „a miniszterelnök barátjáról, az állami beszerzések állandó nyerteséről, Mészáros Lőrincről kiderült, hogy Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén”. 

Az MTI tudósítása szerint Gulyás a válaszában azt mondta, a kormány álláspontja nem változott, nemcsak a politikusoknak, hanem az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatnia a járványhelyzetben. Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba – közölte. Megjegyezte, nem ismeri a miniszterelnök barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette.

 
 Dubaji csendélet Forrás: Althaf Ahmed/Pixabay
 

Gulyás azt javasolta az üzletembereknek, hogy ne utazzanak Dubajban, az ellenzéket pedig felszólította, ha van javaslatuk bizonyos külföldi utazások megtiltására, akkor tegyék meg. A miniszter hozzátette, a kormány elvi, erkölcsi iránymutatásokat is adhat, annak azonban nem lehet jogi szankciója.