„Zajlik
A lényeg

Gulyás szerint a CÖF-logós önkormányzati buszok nem a Békemenetre jöttek, hanem az állami megemlékezésre

28/10/2021 16:21

| Szerző: Klubrádió

A kormányinfón a Telex rákérdezett, miért voltak láthatók a Magyar Falu Program keretéből beszerzett önkormányzati buszok is a Békemenetre érkező járművek között szombaton a Rákóczi úton. Gulyás Gergely azzal védekezett, hogy szerinte ezek nem a Békemenetre hozták az embereket.

A miniszter úgy fogalmazott: „állami megemlékezés volt a Rákóczi út közelében, szerintem az nagyon helyes ha a mindenkori kormány állami megemlékezésén való részvételt magyar falubuszok segítik.”

Csakhogy a falupromramos buszok ablakán ott virított a Békemenetet szervező CÖF logója és a parkolási helyet meghatározó sorszám is – hívta fel a figyelmet a 444, amely le is fényképezett egy ilyen „járatot”. Rajtuk kívül a Népszavának is van fotója hasonló buszról.

Arra a kérdésre, hogy ki fizeti ezeknek a buszoknak a működtetését, a miniszter azt mondta: a működést az egyes önkormányzatok finanszírozzák, míg a buszokat a magyar faluprogram keretében szerzik be. Majd külön kiemelte: „Az az állítás nem felel meg a valóságnak, hogy ez egy pártrendezvény volt. Ez volt a hivatalos állami megemlékezés. A hivatalos állami megemlékezésre nagy baj lenne, ha egyébként állami buszokkal nem lehetne jönni.”

(forrás: 444, kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)