„Támogassa
A lényeg

Hadházy: Disznóölésre és hasonlókra fordították a falvak az EU-s pénzt

12/11/2021 10:53

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Egy tavaly februári falusi disznóölésenkészült képet mutatott be Hadházy Ákos független képviselő, amivel azt illusztrálta, "ahogyan a falvakban elköltik az EU-támogatásokat".

Hadházy szerint "rengeteg falu kap 30-60 millió forintokat helyi identitás megőrzésére és kohézió erősítésére", ám átnézve ezeknek a pénzeknek a felhasználását, arra jutott Hadházy, hogy "jellemzően idióta kérdőívek és tanulmányok, alibi "workshopok" és egy sor, minimális költséggel megrendezhető olyan kis esemény jelenti az "eredményterméket", amit amúgy is megrendeztek, vagy megrendezhettek volna ingyen is".

 

Szerinte ezeknek a pénzeknek "egy komoly része így sokszor magán zsebekbe vándorol". A disznóölést még a pozitív példák között említette, mivel az általa látott programok között "az első, ahol valódi költség is keletkezett (meg kellett venni a disznót) és az eseménynek köze is lehet a "helyi identitás megőrzéséhez és kohézió erősítéséhez".

Hadházy ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a disznóöléses képben mi annyira kifejező: "miközben a kormány brüsszelezik ezerrel, az ő pénzükből mulatunk".