„Ki
A lényeg

Hadházy: Eddig ez a legbizarrabb intézményi lopás

24/07/2024 20:30

| Szerző: Klubrádió

A legbizarrabb intézményi lopásnak tartja Hadházy Ákos független képviselő, hogy a belügyminisztérium csaknem 14 milliárd forintos uniós pénzt kapott azért, hogy háziorvosok pluszmunkáját fizessék ki, ehhez képest a pénzt a magyar költségvetésnek utalták át.

Csaknem 14 milliárd forint Uniós pénzt hívott le az Orbán-kormány  a koronavírus elleni oltások humán költségeinek ellentételezésére, majd nem az abban résztvevő egészségügyi dolgozóknak fizették ki, hanem a belügyminisztérium a költségvetésbe csatornázta át – derítette ki Hadházy Ákos.

Ezt a pénzt, az egészségügyi dolgozóknak kérték az Európai Uniótól, a független képviselő szerint viszont a háziorvosok ebből egy fillért sem láttak. Hadházy Ákos az eset miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához is fordul. Úgy fogalmazott az ellenzéki képviselő, hogy ez eddig a legbizarrabb intézményi lopás, amit ráadásul maga a Belügyminisztérium követett el. Szerinte ez annak a teljesen törvénytelen eljárásnak a tipikus esete, mikor "egyszerűen a költségvetést finanszírozzák uniós pénzből".