„Zajlik
A lényeg

Hétfőn kezdik a Magyar Rádió épületreinek bontását

30/08/2024 10:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Annak ellenére kezdik meg a bontást, hogy az eljárás engedélyét még közigazgatási perben tárgyalják, és nem született még ítélet. Pikó András "a sajátjain kívül más szempontokat nem respektáló hatalmi gőg elképesztő felelőtlenségének" nevezte a döntést.

Hétfőn elkezdődik a Magyar Rádió épületeinek bontása, ami jövő tavaszig fog majd tartani, minderről sem a Józsefvárosi Önkormányzat, sem a Palotanegyed lakói nem kaptak értesítést – írja Pikó András a Facebookon. A VIII. kerületi ellenzéki polgármester hozzátette, "több éves, hiábavaló, eredménytelen, de tanulságokkal gazdag »egyeztetés« végére tett pontot az Építési Minisztérium elragadtatott közleménye, ami közli a tényt: nincs több kérdés, bontunk. Valójában pedig csak kérdések maradtak és ezek többsége megválaszolatlan. Ami nem kérdéses, az a maga pőre mivoltában megjelenő, a sajátjain kívül más szempontokat nem respektáló hatalmi gőg elképesztő felelőtlensége.”

Pikó arra is kitért, hogy annak ellenére kezdik meg a bontást, hogy az eljárás engedélyét még közigazgatási perben tárgyalják, és nem született még ítélet.