„Zajlik
A lényeg

Ismét egymásnak feszült Hadházy Ákos és Magyar Péter

23/09/2024 18:00

| Szerző: Klubrádió

Ismét egymásnak feszült Hadházy Ákos és Magyar Péter a Facebookon. Legutóbb tavasszal keveredett kommentháborúba a Diákhitel Központ szerződései miatt a független képviselő és a Tisza Párt vezetője. Akkor abban maradtak, hogy erre még visszatérnek.

Pénteken megjelent a Szabad Európa cikke, ami arról szólt, hogy a Hadházy által kikért szerződések alapján Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként több olyan céggel is szerződött, aminek ez volt az egyetlen bevételi forrása. Többek között a Troia Media Kft.-t említik, aminek Trentin Balázs a tulajdonosa. A Szabad Európa szerint Trentin a Tisza Pártnak is dolgozott a tavasz és a nyár folyamán. Ezt Magyar Péter is megerősítette, de állítása szerint azelőtt nem találkozott vele.

 
Hadházy Ákos a Diákhitel Központnál - Hadházy Ákos/Facebook
 

A cikket Hadházy Ákos is megosztotta Facebook-oldalán, Magyar Péter azt kommentelte alá, hogy Hadházy a rogáni propagandának adja a muníciót. Hadházy hétfőn újból a posztolt a Szabad Európa cikke miatt. Bejegyzésében sérelmezte, hogy Magyar Péter azt a következtetést vonta le a cikkből, hogy ő Rogán Antal embere. Azt is felrótta a Tisza Párt elnökének, hogy az Iványi Gáborért tartott szolidaritási tüntetésen Magyar faképnél hagyta, amikor időpontot akart vele egyeztetni egy találkozóhoz.

Hadházy azt üzente Magyarnak, hogy továbbra is szeretné meghallgatni a válaszait a diákhiteles szerződések ügyében, amiket több hónapja megígért. Mint írta: "az ellenzék fontos szereplőjének tartom és természetesen továbbra is kész vagyok más, fontos dolgokról is egyeztetni és együttműködni vele".

A független képviselő szerint nagyon komoly kérdéseket vet fel, hogy Magyar Péter a Fidesz doktrínához hasonló módon reagál az őt érő kritikákra: "aki a vezetőjükről bármiféle kritikát fogalmaz meg, az áruló és a haza ellensége". "Természetesen az ellenzéki egység megteremtésére is egy koncepció, hogy mindenki mást lenyomunk erőből, ahogyan a Fidesz is tette eddig. Elméletileg még az sem zárható ki, hogy rövid távon ez működni tud, sőt. Előbb-utóbb azonban Magyar Péternek szövetségesekre is lesz szüksége, nemcsak rajongókra. Neki is el kell gondolkodnia azon, hogy mi az az ajánlat, amit a rendszerváltást akaró, de vele nem mindenben egyetértő embereknek nyújtani tud. És előbb-utóbb ki is kell majd fizetnie azt a morális árat, amit a vele együttműködni akaró, de vele nem mindenben egyetértő szereplők automatikus leárulózása okoz” – zárta sorait Hadházy.

Magyar Péter megint kommentelt a poszt alá Hazugságnak nevezte, hogy Hadházy időpontot akart vele egyeztetni a tüntetésen. Azt írta, hogy többször is találkozott Hadházyval, és minden kérdésére válaszolt. „Úgy tűnik, hiába. Remélem örömmel tölti el a rogáni propagandába jött hirtelen népszerűsége. Hamarosan talán odáig is eljut, mint Gyurcsány Ferenc, aki a Fidesz szerint most már a magyar politikai élet álló csillaga. És ahogy a propaganda fogalmaz, Magyar Péternél még ő is jobb. Képviselő úr, ha így halad tovább, akár még állandó meghívottja lehet a köztévének is, mint Toroczkai (konteó) László.” Erre válaszolt Hadházy. Azt írta, hogy Magyar egyáltalán nem válaszolta meg a kérdéseit. Például továbbra is kíváncsi lenne arra, hogy milyen szempont alapján választották ki a szerződött cégeket.