„Zajlik
A lényeg

Itt az egészségügyért és közbiztonságért felelős minisztérium

4/05/2022 07:20

Úgy tűnik, hogy marad a kormányzati felállás, amelyben az egészségügynek nincs saját minisztériuma, és továbbra is a belügyminiszter felelhet az emberek közegészségügyéért. Ennek kirobbanó sikereit a pandémia alatt láthattuk, amikor Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert előbb levették a képernyőről, miután badarságokat beszélt a járványhelyzetben, majd ő inkább ásatásnál talált csontok vizsgálatába fogott, míg a kórházakkal kapcsolatos feladatokat Pintér Sándor belügyminiszter vette át.

Választás 2022 - Az Országgyűlés alakuló ülése
 
Választás 2022 - Az Országgyűlés alakuló ülése
 
Budapest, 2022. május 2. Képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án. A patkó első sorában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Most a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendezné az új kormány, ezzel kapcsolatban pedig Gulyás Gergely által benyújtott egy törvényjavaslat, amelyben a Hvg.hu kiszúrt egy új intézményi megnevezést: egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter, ami azt a feltételezést erősíti, hogy a Belügyminisztériumhoz kerül az egész egészségügyi terület.

Az új kormány összetételéről még nem derült ki hivatalos információ, de feltehetően Pintér Sándor miniszter marad.