„Ki
A lényeg

Jakab: A mandátumomat az ellenzék szavazta meg nekem

12/08/2022 15:02

| Szerző: Klubrádió

A Jobbikból távozó Jakab Péter azért nem adja vissza mandátumát, mert azt az összellenzék közös listájáról szerezte, nem a Jobbik szavazóitól.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, nem adja vissza mandátumát a Jobbikból távozó Jakab Péter. A párt volt elnöke úgy fogalmazott csütörtöki peosztjában: "független képviselőként maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén".

A 24.hu emlékeztet arra, hogy a Jobbik elnökeként Jakab sajnálatát fejezte ki két éve, amikor Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea otthagyta a pártot, de a mandátumokat nem adták vissza.

Most a Jobbikból távozó Jakab is ugyanerre készül. Indoklása szerint mandátumát az összellenzék közös listájáról szerezte, nem a Jobbik szavazóitól.

A Telex kérdésére Jakab azt is elmondta, hogy egy olyan Jobbik-elnökség kéri vissza a mandátumot, amely a tagsággal szembemenve puccsolta meg őt, amivel kiszolgálta a Fidesz érdekeit. Távozásával szerinte csak erősödne a Fidesz, és gyengülne a "valódi ellenzék".