„Zajlik
A lényeg

Jövőre érkezhet a mozikba Ákos első filmje

17/11/2021 14:00

| Szerző: Klubrádió

A novellaírás után újabb műfajban próbálta ki magát a nemrég a Szerencsejáték Zrt.-vel is szerződés kötő Kovács Ákos: az énekes kisjátékfilmet rendezett A taxis címmel. 2022 első felében tervezik a bemutatót, és reméli, hogy akár moziban is lehet majd látni, nagyjátékfilmek előtt – nyilatkozta a Blikknek a zenész.

Az „Otthon nem vagyok popsztár” című interjúban Kovács Ákos elmondta:  régi vágya vált valóra a rendezéssel, mert kamaszkora óta vonzza a filmezés. Már leforgatták a filmet, amelynek alapját a novelláskötetében szereplő egyik történet adta. A forgatókönyvet is ő írta.

2022 első felében tervezik a bemutatót. „Reményeim szerint akár nagyjátékfilmek előtt is vetíthetik majd a mozik. Televíziós és netes bemutatója biztosan lesz” – nyilatkozta a Blikknek az énekes.

A Telex hozzáteszi: Ákosnak mozgalmas éve van: bár nem érezte úgy, hogy méltó rá, mégis megírta a Budapesten tartott egyházi (eucharisztikus) kongresszus himnuszát.

Előadó-művészettel foglalkozó cége, a Fehér Sólyom Bt. pedig idén is leszerződött a Szerencsejáték Zrt.-vel, és 40 millió forintos reklámszerződést írt alá, ahogy hasonló összegű szerződést kötöttek 2019-ben és 2020-ban is az állami céggel.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)