„Támogassa
A lényeg

Karácsony közölte: nem támogatja Tóth Csabát

24/09/2021 19:16

| Szerző: Klubrádió

„Zuglóban biztosan nem Tóth Csabára szavaznék” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán. Ezt azzal indokolta, hogy eddig nem hallott a zuglói MSZP-s képviselő gyártelep-ügyéről, amelyet Hadházy Ákos hozott fel.

„Ha most zuglói lakos lennék, akkor Hadházy Ákosra szavaznék” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Klub által szervezett, második előválasztási miniszterelnök-jelölti vitán Fekete-Győr András kérdésére. Ez azért is érdekes, mert Karácsony korábban támogatásáról biztosította az MSZP-s Tóth Csabát, őt magát pedig az MSZP támogatja. A Momentum elnöke örült, hogy Karácsony változtatott az álláspontján, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester pedig megtapsolta Karácsony mondatait.

A Párbeszéd társelnöke „cserébe” felhozta a Momentum XVI. kerületi, a Jobbik ózdi és a DK székesfehérvári jelöltjét, akikről az utóbbi napokban kerültek elő különböző ügyek.

Fekete-Győr András egyébként megkérdezte Dobrev Klárát és Jakab Pétert is, hogy ők továbbra is támogatják-e a korrupciógyanúba keveredett Tóth Csabát. Előbbi azt mondta, az ő véleményét pontosan lehet ismerni, utóbbi nem szólt hozzá.

Hadházy Ákos, Tóth Csaba zuglói előválasztási ellenfele nemrég olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt sejtették, hogy a szocialista képviselőnek titkolt befolyása lehet egy budapesti gyártelep fölött. Ahogy a független képviselő a Klubrádióban fogalmazott: „nagyon komoly, több száz millió forintos, elrejtett vagyon van a befolyása alatt”.