„Zajlik
A lényeg

Karácsony: Túljutottunk a legnehezebb időszakon is

22/09/2024 08:15

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester megfogalmazása szerint "a klímaváltozás valósága rárúgta az ajtót a városra", hiszen míg pár hete még a hőhullámoktól szenvedtünk, most árvízek ellen védekezünk.

„Szakszerű és alázatos munkával, kollégáim rendkívüli erőfeszítésével a legnehezebb időszakon is túljutottunk (…) A munka természetesen még nem fejeződött be, csak most egy kicsit fellélegezhetünk” – írta a főpolgármester vasárnap reggeli Facebook-posztjában.

Karácsony Gergely közölte, mindent megtesznek azért, hogy „a lehető leghamarabb vissza tudjuk adni a budapestieknek a közutakat, köztereket, közlekedési útvonalakat, a villamosvonalakat, a metrómegállót.” Hozzátette, továbbra is első a budapestiek biztonsága, de már azon dolgoznak, hogy:

  • az M2-es metró (Batthyány téri) állomását a hét első felében meg tudják nyitni,
  • a H5-ös HÉV a jövő hét második felében elindulhasson,
  • a villamosok szintén a hét második felében járhassanak a teljes vonalon.

Karácsony szerint legalább két dolgot meg kell tanulnunk ebből az árvízből is. Az egyik, hogy "a klímaváltozás valósága rárúgta az ajtót a városra". Pár hete még a hőhullámoktól szenvedtünk, most az árvízek ellen védekezünk. A másik pedig: a sikeres árvízi védekezés pedig újra bebizonyította, hogy Budapest üzemeltetése és működtetése, az abban való részvétel alázatot, felelősségvállalást, hozzáértést és együttműködést igényel.