„Ki
A lényeg

Karácsony-Vitézy kommentcsörte alakult ki a Bubi miatt

1/04/2024 16:49

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely megosztotta a Facebookon a G7.hu cikkét, amelynek az a címe, hogy "Elsőre megbukott, másodikra hasít a Bubi Budapesten". Erre kommentben reagált az egyik kihívó, Vitézy Dávid, aki szerint a főpolgármester "lejáratással tölti az ünnepet" és "próbálja őt lerángatni a számára oly otthonos politikai mocsárba".

Vitézy úgy folytatta: „A Bubit a semmiből valósítottuk meg a 10 évvel ezelőtt az akkor elérhető legjobb technológiával. Végigtárgyaltuk rengeteg ellenséges, parkolóhelyeket feladni nem akaró kerülettel [...] 2014 után a BKK Tarlós második ciklusában valóban jóval kevesebb figyelmet fordított a Bubira, mint kellett volna – ezt sokszor elmondtam akkoriban”. Azt is felrótta a jelenlegi városvezetőnek, hogy „5 éve még agyba-főbe” dicsérte a Bubit, a BKK-ban elvégzett munkát pedig zseniálisnak nevezte.

Karácsony erre "Tisztelt Államtitkár úr, kedves Dávid" megszólítással reagált, utalva Vitézy korábbi pozíciójára. Karácsony közölte, hogy a politikusoknak tűrniük kell a kritikát, ráadásul szerinte itt Vitézy és a tények között van vita, hiszen a G7 cikke azok alapján íródott. Vitézy erre kacsintós emojival és egy rövid mondattal válaszolt, miszerint kapott ő már elég „alaptalan vádaskodást”, Karácsonynak pedig „nem csak a vita előli menekülést sikerült elsajátítania Tarlós Istvántól”.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)