„Zajlik
A lényeg

Késések: augusztusban újabb negatív rekordot döntött a MÁV

9/09/2024 08:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Néhány év alatt 70% fölötti értékekről zuhant a pontosság 32,8%-ra – hívta fel a figyelmet Vitézy Dávid.

"Megvannak az augusztusi késési adatok: ismét negatív rekordot döntött a MÁV. A magyar InterCity-k mindössze 32,8%-a volt pontos (azaz késett kevesebbet, mint 5 perc) augusztusban - ilyen rossz értéket soha nem rögzítettek még, mióta vezetnek menetrendszerűségi statisztikát a magyar vasúton" – borong a Facebookon Vitézy Dávid.

Vitézy szerint végtelenül szomorú ezt a leépülést látni. '"A miniszterelnök azt mondta a vasút problémáiról szóló kérdésre válaszolva szombaton, hogy érdemes összehasonlítani, mi volt “Lázár János előtt és Lázár János után”, mert “akkor megkapjuk a munkájának a bizonyítványát - nos, ha nem a kozmetikázott és mesterségesen felfújt utasszámokat, hanem az elmúlt évek késési adatait hasonlítjuk össze, akkor vajon milyen bizonyítványt kap a közlekedési miniszter?"

Megjegyzi: "ha a kormányzati döntéshozók azzal áltatják magukat, hogy nincs itt semmi látnivaló, hisz a MÁV mindig is rossz volt, a magyar emberek így ismerik, megszokták, akkor csak magukat vezetik félre: valóban nem volt korábban sem kifogástalan a magyar vasút helyzete, de a romlás idénre már sajnos igazán látványos. Néhány év alatt 70% fölötti értékekről zuhant a pontosság 32,8%-ra, ez ma Európa legrosszabb ilyen értéke — nem Ausztriát hagytuk le e téren, hanem Romániát."