„Klubrádió

Kijárási korlátozás: másfél millió kutyatartó lehet utcán este 8 után

10/11/2020 15:43

| Szerző: Klubrádió

A kutyatartók a kijárási korlátozás alatt is sétáltathatják kutyáikat este 8 óra után. Az engedmény másfél millió embert érint. A kutyafuttatók nyitvatartása az önkormányzatok döntésébe tartozik. 

Noha a járvány második hullámának meredek növekedése miatt újra kijárási korlátozásokat rendelt el Orbán Viktor miniszterelnök, a kutyatartók miatt ez kivitelezhetetlennek tűnik. Így a kutyasétáltatást lehetővé teszik a lakóhely 500 méteres körzetében.

Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő a Facebookon közzétett posztjában azt írta javaslata sikeréről: „Miniszterelnök úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a Kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.”

A találkozóról Orbán Viktor is feltöltött egy videót. A miniszterelnök azt mondta, „másfél millió probléma”, hogy van másfél millió városi kutyatartó, így kivételt kell tenni velük, hogy ez megoldódjon. Ugyanis a kormányfő bejelentése alapján az este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási tilalom a munkába járókat, illetve az onnan hazatérőket kivéve mindenkire, így a kutyásokra is vonatkozna, ami sok gazda életét nagyon megnehezítette volna, különösen, hogy nem minden kutya tud ilyen hosszan úrrá lenni az anyagcseréjén – írja a 24.hu.

A részletszabályozás, mint az, hogy a kutyafuttatók kinyitnak-e, az önkormányzatok dolga lesz.