„Klubrádió
A lényeg

Kimondta a bíróság is: Hadházy nem „szomszédgyilkos”

6/10/2021 16:18

| Szerző: Klubrádió

A kormánypárti médiában sokszor írták Hadházy Ákos független képviselőről, hogy megkeseríti szomszédja életét, sőt, a TV2 addig is eljutott, hogy „meghalt Hadházy áldozata.” A politikus most Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a bíróság jogerős ítélete kimondta: néhai szomszédjának lánya bűnös rágalmazás vétségében.

2018-ban a kormánypárti médiagépezet folyamatosan sulykolt azokat az állításokat, amelyek szerint Hadházy Ákos, akkor még LMP-s képviselő és családja „kisemmizett és lényegében a halálba kergetett” egy szerencsétlen, szegény, alkoholista embert, Hadházy egykori szomszédját. A közmédia és a TV2 híradójától a Lokálon ás a Pesti Srácokig és az Origóig sorra olyan címekkel jöttek ki hírek az esetről, hogy „Elhunyt az idős férfi, akit lenullázott Hadházy”, vagy „Meg­halt az idős ember, akit Had­házy meg­hur­colt”. A legdurvábbat a TV2 húzta azzal, hogy „meghalt Hadházy áldozata”. A sztorik forrása a bizonyos idős szomszéd lánya volt.

A képviselő most a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a bíróság jogerősen elítélte ezt az illetőt, volt szomszédja lányát rágalmazásért.

A nő már az előkészítő ülésen bocsánatot kért az igaztalan vádakért, Hadházy azonban végigvitte az ügyet. A bíróság előtt a vádlott bevallotta azt, amit a képviselő által bemutatott dokumentumok is igazoltak: természetesen semmi sem igaz abból, hogy a szomszédját “ki akarta semmizni”, “sanyargatta”, elzárta a vizét és eláztattam a lakását. Sőt, vallomásában igazolta azt is, hogy szomszédjával nem voltak rossz kapcsolatban, a lehetőségekhez képest segítették is őt. A rágalmazó azzal magyarázta tettét, hogy a propaganda újságírói zaklatták, “nem hagyták békén”. 

A képviselő közölte: az Origo és a Ripost újságíróját is feljelentette, de a rendőrségi nyomozás során a szerkesztőségek „bátran azt hazudták”, nem tudják, kik írták a rágalmazó cikkeket.

(via 444)