„Zajlik
A lényeg

Kiosztottam a lángost – értékelte strasbourgi szereplését Orbán a Kossuthon

11/10/2024 07:51

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A miniszterelnök elárulta: fényesek a magyar gazdaság kilátásai

„Akik összejöttek, vérgőzös állapotban voltak, és egyáltalán nem akartak értelmes vitát folytatni, hanem egy politikai csihi-puhit képzeltek el, és nekünk rontottak. Amikor tízen jönnek az emberre, az a rock'n'roll.

Az a rock'n'roll volt”

– mondta Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban.

„Attól tartottam, hogyha továbbra is úriembereskedünk, akkor baleknak fognak gondolni” – árulta el Orbán, aki akkor bele is állt, és

kiosztotta a „lángost.

Szerine Ursula von der Leyen és Manfred Weber nyíltan bejelentette, hogy nem akarja a magyar kormányt. „Megnevezték, hogy kik legyenek egy új kormány tagjai, többek között Dobrev Klára és Magyar Péter” – mondta Orbán.

„Be akar delegálni Brüsszel a magyar kormányba egy szocialistát és egy néppártit, végre a szuverenista politikának, brüsszelita kormányunk lesz, ez az értelme annak, ami történt” – idézte fel a történteket a maga perspektívájából a miniszterelnök, és  hozzáttette: ő erre bejelentette az ellenállást, ezután majd Brüsszelben átgondolják a dolgot, és kicsit lenyugodnak a kedélyek.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán korábban a Kossuth rádióban. Fotó:  TI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

Orbán migrációról szólva úgy összegzett, hogy

„Egész Európa fordul, és be fognak állni egy migrációellenes politikába”

A gazdaságról is szó esett. Erről azt mondta: 3-6 százalékos gazdasági növekedés, ezt még nem fogjuk látni a negyedik negyedévben sem, de 2025 első negyedévében óriási lendületet fogunk venni. Beszélt a lakhatási kérdésekről, kiemelve Budapesttel is re is készek tárgyalni.„Lesz egy nagy lakásbumm” – ez lesz az eredmény.  Összeraktak egy gazdaságélénkítő akciótrervet, óriási lendületet fognak adni a gazdaságnak.

A fogyasztás szerinte egész jól néz ki szeptemberben,

„láthatóan van pénz”,

– mondta Orbán, aki szerint  a gondot az okozza, hogy a járműipar lelassult, mi pedig „egy járműipari nagyhatalom vagyunk”. A következő év második felében várakozásai szerint az autógyártás újra nagyobb lendületet kap, ezért is meri vállalni a 3-6 százalékos gazdasági növekedést – tudatta.

Arra a kérdésre, hogy távolabbra tekintve mégis milyenek a magyar gazdaság kilátásai, Orbán Viktor azt mondta:

fényesek.

(A Telex és a 24.hu nyomán)