„Köszönjük
A lényeg

Kiss Ambrus: Akkor lesz Budapestinfó, ha a Kormányinfóra minden sajtóorgánumot beengednek

22/10/2024 15:53

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A főváros egyetért a kormány által hangoztatott, airbnb-szerződéskötésekre vonatkozó kétéves moratóriummal.

Kész a Fidesz-frakció által követelt Budapestinfót tartani Karácsony Gergely főpolgármester, ha a Kormányinfóra minden magyar sajtóorgánum meghívást kap, és kérdezhet – közölte  Kiss Ambrus, a Főpolgármesteri hivatal Hőigazgatója, Karácsony korábbi általános helyettese. 

Karácsony Gergely 2023.04.19. városháza Kiss Ambrus
 
Karácsony Gergely és Kiss Ambrus a Városházán. fottás:
Karácsony Gergely Facebook-oldala
 

Kiderült: a főváros egyetért a kormány által hangoztatott, airbnb-szerződéskötésekre vonatkozó kétéves moratóriummal, úgy, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül hirdessék ki. Külön fővárosi javaslat szerint az egy évnél hosszabb lakáskiadás esetében az ebből származó jövedelem adójának a felét, a három évnél hosszabb kiadás esetében pedig az egészet engedjék el. Így többeket ösztönöznének arra, hogy lakásukat beforgassák erre a piacra.

A tájékoztatón szó esett arról is, hogy megnézik, milyen feltételekkel üzemeltethetők az új CAF villamosokkal kiváltott használt hannoveri villamosok a HÉV-vonalakon (ahol a hírek szerint járműhiány lehet jövőre). Kiss Ambrus szerint két komoly problémát kellene áthidalni: az áramátalakításét és a keskenyebb peronokét, ezeket alaposan megvizsgálják. (A Telex nyomán)