„Köszönjük
A lényeg

Komjáthi marad, Kunhalmi nem folytatja az MSZP elnökeként

20/10/2024 06:21

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP eddigi két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre június végén mondott le posztjáról a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választás eredményei miatt. Az ismét elnökké választott Komjáthi vállalta, az MSZP ott lesz a parlamentben 2026-os választás után is.

Komjáthi Imrét választották két évre az MSZP elnökének szombaton az ellenzéki párt budapesti tisztújító kongresszusán – írja az MTI. A párt elnökhelyettese Korózs Lajos eddigi alelnök lett, a választmány elnökének Hiller Istvánt választották újra.

Komjáthi Imre, aki eddig Kunhalmi Ágnessel együtt társelnökként vezette a pártot, azt mondta, ezzel a nappal kezdetét veszi az MSZP 2026-os kampánya. “Mi leszünk a magyar politikai élet emberi hangja. Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete” – fogalmazott.

Az elnök, aki országgyűlési képviselő is, a pártelnöki terveiről elmondta, a legfontosabb vállalása, hogy 2026-ban frakciója lesz az Országgyűlésben az MSZP-nek,

Komjáthi Imre azt mondta, a szövetségkötésekkel egyelőre nem foglalkoznak, mert messze van még 2026, de nyáron már felvették a kapcsolatot azokkal a baloldali pártokkal és mozgalmakkal, amelyek keresik a helyüket. A szocialisták egyfajta otthont kívánnak nyújtani ezeknek a baloldali mozgalmaknak, ugyanakkor az még “a jövő zenéje”, hogy ez ki fog-e teljesedni egy választási párttá, vagy ernyőszervezetté, de ilyen irányba kell menni – mondta az MSZP régi, új elnöke.