„Klubrádió
A lényeg

Kompromittáló fotókat is találtak Schadl páncélszekrényében

25/01/2022 19:48

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Egy ismert emberről kompromittáló adatok, fotók voltak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott vezetőjének, Schadl György hálószobájának a páncélszekrényében, írja az RTL Híradó. A rendőrség a házkutatás során "egy borítékban két fényképet talált, ezeken három meztelen ember látható intim helyzetben, és egy közszereplő neve szerepelt a fotók mellett talált két DVD-n", amiken videófelvételek vannak.

Schadl György
 

Az RTL azt írja, hogy egy férfi és egy nő szexuális aktusa látható, egy tükrös-tolóajtós szekrény melletti ágyon, amit egy harmadik személy fényképez, ő szintén látszódik a felvételen. A nyomozók kinyomtatott üzeneteket is találtak, amiket bűnjelként jegyzőkönyvbe vettek.

"Schadl György előbb azt mondta, hogy nem tudja, mi van a DVD-ken, és azt sem tudja, hogy kerültek a páncélszekrénybe. A közel tíz órán át tartó házkutatás egy későbbi pontján viszont azt mondta, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve" - írja a lap.

Az RTL Híradó megkereste azt a közszereplőt, akire a lemezeken lévő felirat utal, és akit az újság sem nevez meg, ő azt mondta, nem ismeri Schadl Györgyöt, meg sem zsarolták, és "nem tudja elképzelni, hogy róla kompromittáló felvétel készült volna".

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét és feleségét 2021 novemberében, a ferihegyi repülőtéren fogták el egy harmadik személlyel együtt, diplomata útlevél volt náluk és rengeteg készpénz.