„Zajlik
A lényeg

Kötelező a katonáknak az oltás Amerikában

26/08/2021 07:51

| Szerző: Klubrádió

Miután a Pfizer-BioNTech vakcinája hétfőn megkapta a teljes jóváhagyást, a Pentagon arra utasította az amerikai haderő még be nem oltott tagjait, hogy minél hamarabb vegyék fel az oltást.

A Pentagon egyelőre nem határozott meg pontos ütemtervet arról, hogy mikorra kell a katonáknak felvenniük az oltásokat, de Lloyd Austin amerikai védelmi miniszer utasításba adta, hogy „ambiciózus határidőt” szabjanak ki a végrehajtásra – írja a 444.

A védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint a Nemzeti Gárda, a készenléti egységek és az aktív szolgálatot teljesítő katonák között kb. 800 ezren még nem kapták meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok által közösen kifejlesztett, koronavírus elleni vakcina hétfőn megkapta a teljes jóváhagyást az USA szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA). Ez többek között azt jelenti, hogy mostantól az oltóanyag nem csak egészségügyi veszélyhelyzetben használható.

A haderők azon tagjaihoz, akik ellenzik az oltást, szakembereket rendelnek ki, akik feladata meggyőzni őket az oltás felvételének fontosságáról. A Pentagon azt várja a parancsnokoktól, hogy „szakértelemmel és együttérzéssel” hajtsák végre az oltásra vonatkozó utasítást.