„Köszönjük,
A lényeg

Kovács Gergely: Röhej, hogy minden negyedik ember olyanokra szavazott, akikről nem tud semmit

10/06/2024 03:40

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Azt nem láttam, hogy minden EVK-ban nyerni tudunk, azt, hogy le lehet győzni a Fideszt, az elmúlt hetekben éreztem – mondta a XII. kerület frissen megválasztott polgármestere a Klubrádió riporterének.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke nagyot nyert a XII. kerületben, 53,64 százalékot szerzett, miközben a Fidesz jelöltje, Fonti Krisztina a voksok 39,74 százalékát kapta. Ezzel az MKKP első polgármestere lesz.

Győzelméről azt mondta, a Fidesznek sok munkája volt benne az elmúlt több mint másfél évtizedben. Öt éve látom részletesebben, hogy mit csinálnak, és eufemizmus nélkül mondhatom, itt azon kívül, amit közbeszerzésekből, meg ingatlaneladásokból megszereztek nem láttam valódi tevékenységet – mondta a 24.hu-nak Kovács.

Azt nem láttam, hogy minden EVK-ban nyerni tudunk, azt, hogy le lehet győzni a Fideszt, az elmúlt hetekben éreztem – mondta Kovács a Klubrádió riporterének.

Voks 24 - A Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményvárója
 
 Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, a XII. kerület polgármesterjelöltjebeszél, mellette Döme Zsuzsanna Suzi, az MKKP társelnöke, IX. kerületi képviselőjelölt a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján a budapesti Gödör Klubban 2024. június 9-én. l Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Az európai uniós eredménnyel nem vagyok elégedett és a budapesti listával sem. Itt most minden negyedik választó leszavazott olyan emberekre, akiket sose látott és egy mondatot nem tud róluk mondani. Ezt nem tartom túl bölcs döntésnek a fővárosiak részéről. Simán lehet, hogy jó emberek jutottak be a Tisza Párt részéről, de ez azért egy röhej. Kovács szerint Magyar Pétert és a Tisza Pártot a Fidesztől független sajtó futtatta be. Megértem ezt is, a politikai újságírók úgy vannak vele, hogy legyen bárki csak ne a Fidesz – mondta, hozzátéve, hogy pár éve az MKKP közellenség volt a független sajtó egy részében, mert nem fogtak össze a DK-val. 

Sajnálom, hogy tőlünk nem kerültek be olyan emberek, akik megérdemelték volna, Le Marietta az EP-ben, Nagy  Dávid Budapesten  – mondta Kovács, hozzátéve, hogy Döme Zsuzsanna Suzi helye is billeg, pedig ő is klassz dolgokat csinált Ferencváros alpolgármestereként.