„Támogassa
A lényeg

Kovács Gergő nem lesz polgármester a Hegyvidéken

10/03/2024 17:40

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagsága nem támogatta, hogy a XII. kerületben induljon elnökük a polgármesteri címért, pontosabban nem akarta, hogy ott részt vegyenek az előválasztáson.

A héten Pokorni Zoltán, a XII. kerület 2006 óta regnáló polgármestere bejelentette, hogy nem indul újra. Vasárnap újabb jelölt lépett vissza. Az MKKP tagsága ugyanis nem támogatta, hogy Kovács Gergő elinduljon azon az előválasztáson, ahol az ellenzék jelöltjei megmérettetnek. 

„Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta.”

A külön indulást pedig azért nem tartják jó ötletnek, mert ha a parlamenti ellenzéki pártokkal előre nem egyeztetve, önállóan indulnak, akkor biztosan a Fidesz lenne a befutó. Így "mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában" – írta ki a Facebookra a párt XII. kerületi alapszervezete.