„Zajlik
A lényeg

Kovács Zoltán jogi lépésekkel fenyegeti az őt félrelépéssel vádoló lapot

20/05/2021 14:49

| Szerző: Klubrádió

Egy elveszett telefon állítólagos lementett szöveges üzenetei a NER legfelsőbb köreinek titkos viszonyaira világították rá.

Napok óta lázban tartja a politikai bulvár iránt érdeklődő közönséget, hogy vajon a Pesti Riport című lapban közölt riportsorozatból mi igaz. A lap a NER egyik milliárdosát, az egyik kormányközeli tévé tulajdonosát azzal vádolta, hogy szexuális kapcsolatba lépett a tévé egyik műsorvezetőnőjével, aki rajta keresztül igyekezett minél több műsoridőt szerezni a konkurenseivel szemben.

A műsorvezető következő "áldozata" egy nős államtitkár volt, egy volt kormányszóvivő, akivel szintén vadászat közben jöttek össze, és lett a nő a férfi szeretője, írja a Pesti Riport.

Bár a lap közölte a neveket, az újságok inkább nem, hiszen ha úgy is van, ahogy a lap írja, ez a magánélet része. Csütörtökön viszont Kovács Zoltán beleállt, és arról értesítette a Hvg.hu-t, hogy "megteszi a szükséges jogi lépéseket". Kovács szerint az újság minden állítása hazugság.

Az újság kettejük, illetve vélelmezhetően a kettejük üzenetváltásait is közölte, ami a Hvg szerint a műsorvezetőnő elveszett telefonjának feltörése után kerülhetett az újsághoz. Kovács Zoltán a Hvg.hu kérdésére a miniszterelnöki kabinetiroda sajtóosztályán keresztül azt üzente, hogy "alaptalan ostobaságokkal nem foglalkozom. Mivel a hivatkozott írás minden állítása hazugság, a többi a jogászok dolga. A szükséges jogi lépéseket tehát megteszem.”

A Hvg megkereste Orosz Barbarát, aki írásban azt válaszolta, hogy "példátlan besározási hadjárat folyik ellenem egy fake newst gyártó portálon, ahol elképesztő valótlanságokat állítanak. Félelmetes, hogy ma ilyet bárkivel megtehetnek, bárki válhat céltáblává, bárki személyiségi jogait hamis vádakkal porba tiporhatják. Manapság az álhírek világában bármi manipulálható, torzítható. Ezért fontos, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk. A magánéletemről ahogy eddig, ezentúl sem nyilatkozom. A szükséges jogi lépéseket pedig természetesen megteszem."

A Klubrádió kérdésére Valencsik Ferenc, a Pesti Roport című lap kiadója azt mondta, mindent bizonyítani tudnak. Szerinte a szereplők még hálásak is lehetnek neki, hogy ebben a nemzetbiztonságilag kockázatos szexügyben nem egy kémszervezet számolt be az eseményekről.