„Köszönjük
A lényeg

Kövér: '56 eszményeinek mai árulói el akarják lopni a nemzet közkincsévé vált lyukas zászlót

22/10/2024 21:55

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Mi az idegen elnyomásnál csak egyvalamit utálunk jobban: az idegen elnyomók magyar cselédeit", mondta a fideszes házelnök.

Kövér László az MTI tudósítása szerint azt mondta: az 1956-os forradalom és szabadságharc eszményei és értékei arra kötelezik a magyarokat, hogy olyan Európai Unióért, és benne egy olyan magyar államért dolgozzanak, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja az európai és a magyar polgárokat.

A fideszes házelnök arról is beszélt Rákóczi Szövetség 1956-os megemlékezésén, hogy a magyarság 1956-os forradalma azt üzeni a XXI. századi Európa nemzeteinek, hogy „a népakaraton nyugvó állami szuverenitásból sem a népakarat, sem az állam, sem annak szuverenitása nem vonható ki, mert ellenkező esetben a demokrácia leépülése, anarchia, majd diktatúra és kiszolgáltatottság vár Európára.”

„Ha ezt az üzenetet Brüsszel mai vezető bürokratái képtelenek megérteni, akkor az Európai Unió sírásóiként kell majd hamarosan elszámoljanak több száz millió becsapott európai polgárral” – fogalmazott.

Október 23 - A Rákóczi Szövetség megemlékezése a Bem tér
 
 Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén a Bem téren álló Bem-szobornál 2024. október 22-én. Fotó: MTI/Kocsis Zoltán
 

„1956-nak nemcsak hősei voltak, hanem voltak és vannak árulói is” – folytatta Kövér, és hozzátette: az árulók „idegen érdekek kiszolgálóiként próbálták, és próbálják ma is meghamisítani az ötvenhatos forradalom szellemiségét és eszmei hagyatékát.”

„Mi az idegen elnyomásnál csak egyvalamit utálunk jobban: az idegen elnyomók magyar cselédeit” – jelentette ki, majd vélhetően Magyar Péterre utalva úgy fogalmazott:

„1956 eszményeinek mai elárulói el akarják lopni a nemzet közkincsévé vált lyukas zászlót, hogy azt a saját kicsinyes érdekeiknek, illetve megbízóik birodalmi ambícióinak eszközévé tegyék.”

Magyar október 1-jén jelentette be, hogy a Tisza Párt új jelképe az 1956-os lyukas zászló lesz.