„Köszönjük
A lényeg

Kunhalmi: Vitézy a Fidesz legnagyobb Houdini-trükkje

21/10/2024 14:19

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Rosszul aludt Kunhalmi Ágnes miután olvasta  Csárdi Antal nyilatkozatát. Az MSZP volt társelnöke a Reggeli gyorsban elmondta, Csárdi állításával méginkább kirajzolódik az a háttérben formált terv, amely Karácsony leváltását, vagy legalábbis korlátozását szolgálta.

Egyre inkább kirajzolódik a terv, ami ott volt a háttérben, hogy miként akarták Karácsony Gergely főpolgármestert leváltani, vagy legalábbis korlátozni - mondta Kunhalmi Ágnes az MSZP volt társelnöke a Klubrádiónak, úgy véli, nincs oka megkérdőjelezni Csárdi Antal szavait az Ungár Péter, Vitézy Dávid és Rogán Antal között folyt egyeztetésről. 

2024. október 21. A lényeg - részlet l Kunhalmi Ágnes 2024.10.21.
01:32
00:00

Rosszul aludt, miután vasárnap este olvasta Csárdi Antal nyilatkozatát, és elgondolkodott, hányszor beszélt pártvezetőként ezekkel a szereplőkkel, fővárosi ügyekben is – mondta Kunhalmi a június 9-i önkormányzati választás előtti időszakról. Szerinte amikor a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett, és a Karácsonnyal szemben versenyben maradó Vitézy Dávid támogatására kérte szimpatizánsait, kiderült, igaza volt Karácsonynak, és egyértelművé vált, hogy a kormánypárt a legnagyobb Houdini-trükkjét hajtotta végre. Az, amit Csárdi állít, azt az érzetet erősíti, hogy volt egy lépéssorozat, amely oda vezetett, hogy a megválasztott főpolgármesternek ma nincs többsége a kormányzati erővel szemben – mondta a politikus a Reggeli gyorsban.

Az LMP-s politikusként egyéniben parlamentbe jutott Csárdi, aki a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy kilép az LMP-ből, a hétvégén a 444.hu-nak azt nyilatkozta, azért döntött így, mert bizonyítékot látott arra, hogy még azelőtt, hogy a párt kongresszusa döntött volna Vitézy LMP-s főpolgármester-jelöltségéről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal propagandaminiszter, Vitézy és a pártot akkor még társelnökként vezető Ungár között.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy reagált a hírre, ha igaz, Vitézynek nincs helye a politikában.

Vitézy maga pedig Facebook-oldalán arról írt, "Csárdi Tóni" az egyetlen Tóni, aki a kampányát támogatta. 

Mivel az országos pártpolitikában továbbra sem szeretnék részt venni, a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni

– írta, hozzátéve, Budapestre koncentrálna a jövőben is.