„Zajlik
A lényeg

Lázár János feljelentést tesz a hamis PCR-tesztekkel kapcsolatos teniszbotrány miatt

4/02/2022 12:08

| Szerző: Klubrádió

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Lázár János egykori kancellária miniszter, fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke abban az ügyben, amiben a teniszezőknek a Semmelweis Egyetem nevében hamis PCR-leleteket állítottak ki, tudta meg a Telex.

A Telex úgy tudja, Lázár péntek reggel személyesen ment be a Magyar Tenisz Szövetséghez, és kirúgott embereket, valamint fegyelmiket is indított.

Lázár János lett a Magyar Tenisz Szövetség elnökeLázár János fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. MTI/Illyés Tibor
 

– A Magyar Tenisz Szövetség pénteken rendkívüli ülésen arról is döntött, hogy megszüntetik a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát;
– A Szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggeszti.
– Felhívták a Fegyelmi Bizottság elnökét, hogy folytasson le fegyelmi eljárást a Szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a Szövetség főtitkárával, a Szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben.
– Felkérik az ellenőrző testületet, hogy haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.