„Klubrádió
A lényeg

Magát filmezte a baleset közben M. Richárd

19/09/2019 16:09

| Szerző: Klubrádió/MTI

Új bizonyítékot mutatott be a mai tárgyaláson az ügyész, egy még nem publikált videofelvételt, amit le is játszottak.

Ezen az látszik, hogy M. Richárd a telefonjával magát filmezi a baleset előtti másodpercekben, miközben luxusautójával óránkénti 130 kilométeres sebességgel száguld. A 10 perces felvétel 25. másodpercében történik az ütközés, az azt következő részt a bíró kegyeleti okokból már nem játszotta le.

Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson azt mondta: a vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét, mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsított, és arra koncentrált, hogy a "szelfin jó megjelenést nyújtson".

A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is. Ezekből kiderül, hogy M. Richárd súlyos személyiségzavarban szenved. Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne.

Két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja egy Mercedesszel csapódott egy balra kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség minkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.