„Támogassa
A lényeg

Magyar Péter: Bicske csak a jéghegy csúcsa

3/04/2024 09:42

| Szerző: Klubrádió

Magyar beszámol egy gyomorforgató esetről, ami 2023 áprilisában történt.

Nem tett feljelentést egy speciális gyermekotthon vezetősége egy éjszakás gyermekfelügyelő ellen, aki megegyezett egy 15 éves növendékkel, hogy segít neki megszökni az otthonból, ha cserében a gyermekkel szexuális kapcsolatba léphet – írja Magyar Péter az esetről készült ombudsmani jelentés nyomán.

 „A bicskei rémálom nem egyedi eset”

vonja le a következtetést Magyar.

Magyar Péter posztja szerint az eset 2023 áprilisában történt. A dokumentumokra hivatkozva közölte, hogy „a szexuális kapcsolat létrejött, a beígért szöktetés viszont meghiúsult, ugyanis éjszaka nem sikerült kinyitniuk az otthon kertjének kapuját.”

A gyerek másnap elmondta a csoportvezető nevelőjének, hogy mi történt, ő pedig szólt a felettesének, majd az otthonvezető vette fel a növendékkel a jegyzőkönyvet. A vezetőség azonban

úgy döntött, hogy nem tesznek feljelentés az ügyben,

és megegyeztek az érintett gyermekfelügyelővel, hogy próbaidő alatti azonnali felmondással távozik az intézményből. Az intézmény egy korábbi munkatársa szerint azért nem tettek feljelentést, mert

a vizsgálat rossz fényt vetett volna az intézményre és a vezetőségre

A gyermekfelügyelő ellen végül csak augusztusban tett feljelentést a 15 éves gyerek gyámja, miután megtudta tőle, hogy mi történt vele – írta Magyar Péter, aki szerint "Bicske csak a jéghegy csúcsa."