„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter felajánlotta mentelmi jogát, ha csatlakozunk az EU-s ügyészséghez

29/09/2024 14:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

A Tisza Párt elnöke azután tette meg ajánlatát, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a napokban indítványozta az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését.

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult Facebook-üzenetben Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, EP-képviselő, aki annak fejében, hogy a kormány csatlakoztatja Magyarországot az Európai Ügyészséghez, hajlandó lemondani a mentelmi jogáról.

Magyar Péter azután tette meg ajánlatát, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a napokban indítványozta az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. A politikus idén nyári Ötkertes ügye miatt.

Magyar ellen hivatalosan lopás bűncselekménye miatt indult eljárás. A Legfőbb Ügyészség szerint  június 21-én hajnalban Magyar a budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután ezt a politikus és társasága észrevette, szóváltásba keveredtek. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette ,A 100.000 forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

 
Magyar PéterForrás: Facebook