„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter óriás pénzek ellopásával vádolja az Orbán-klánt

24/09/2024 10:40

| Szerző: Klubrádió

A Transparency International (TI) az unió legkorruptabb államaként írja le Magyarországot. Ezt az állítást erősítette meg Magyar Péter, aki óriási nagyságú pénzek ellopásával vádolja meg az Orbán-klánt mai Facebook-posztjában. Mint írja: "Ha Mészáros és Tiborcz nem harácsolt volna össze ezermilliárdokat, akkor nem esnének szét a közszolgáltatások, nem kellene több száz vidéki postát bezárni, megszüntetni vasúti szárnyvonalakat, nem építenék le a vidéki szülészeteket és a szakorvosi ellátást."

„Amikor 14 éve Orbán Viktor átvette a kormányzást, az államadósság 19 ezer milliárd forint volt, jelenleg 55 ezer milliárd forint felett van. Eközben érkezett hazánkba több tízezer milliárd forint uniós forrás is. Ha a felvett hitelek és az uniós források jelentős részét nem ellopják az Orbán-klán oligarchái, akkor már egy teljesen más Magyarországon élhetnénk. Nem zsírra szállt por lenne a kórházainkban, nem hiányozna 40 ezer ápoló, nem nőnének a kórházi várólisták, nem gyulladnának ki naponta a mozdonyaink, nem késne minden második InterCity” – írja legfrissebb bejegyzésében Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

Így folytatja: „ha Mészáros és Tiborcz nem harácsolt volna össze ezermilliárdokat, akkor nem esnének szét a közszolgáltatások, nem kellene több száz vidéki postát bezárni, megszüntetni vasúti szárnyvonalakat, nem építenék le a vidéki szülészeteket és a szakorvosi ellátást. Ha nem a haverok gazdagítása lett volna az elsődleges cél, akkor mindenhol megépülhettek volna a szükséges mobilgátak, kész lenne a mezőgazdaságot ellátó víztározó- és csatornarendszer”.


Magyar szerint „ha nem az aljas, hazug, lejárató propagandára szórtak volna el ezermilliárdokat, akkor minden magyar gyermek színvonalas oktatásban részesülhetne és nem élne 900 ezer nyugdíjas és több százezer gyermek a létminimum alatt, nem kapnának megalázó bért az ápolók, vízügyesek, ügyészségi-, bírósági- és rendvédelmi dolgozók, valamint a közalkalmazottak sem. Ha a felvett hiteleket és uniós forrásokat a magyar gazdaság fejlesztésére fordították volna, akkor nem kényszerült volna majd egymillió honfitársunk külföldre és nem születne ilyen kevés magyar gyermek”. 

Magyar a bejegyzésben emlékeztet arra, hogy a kormány – idézzük – „folyamatosan hazánk szuverenitásáról papol, miközben még az unokáinkat is eladósította és kínai lélegeztetőgépre csatolta a magyar gazdaságot. Pont, mint a Kádár-rendszerben, amikor szintén elzálogosították a jövőnket, csak akkor legalább a gázszerelő valóban gázszerelő volt, nem egy ezermilliárdos stróman.”