„Zajlik
A lényeg

Már halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a buszban felejtett kislány ügyében

10/06/2022 15:10

| Szerző: Klubrádió

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a négyéves kislány tomajmonostorai tragikus halála miatt – tudta meg a Telex a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól péntek délután. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, meghalt az a négyéves tiszaderzsi kislány, akit kedden több órára az óvodabuszban felejtettek. A gyereket életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután észrevették, hogy reggel fél 8-tól délután 3-ig volt az átforrósodott buszban, amely minden nap felveszi az óvodához közeli településekről a gyerekeket, hogy az óvodába szállítsa őket. Az orvosok napokon keresztül küzdöttek az életéért, de péntek reggel a szervezete feladta a harcot.

A Karcagi Rendőrkapitányság szerdán még foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként. Ehhez képest új információ, hogy már halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség az ügyben – írja a Telex. Letartóztatást nem indítványoztak az ügyben – tették hozzá.