„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Komolytalan az ellenzék mélyrepülését hirdető felmérés, kinek állhat érdekében ilyet kiszivárogtatni?

17/12/2021 14:36

| Szerző: Klubrádió

Semmilyen jelentést nem kapott kézhez Márki-Zay Péter. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz hirtelen erősödéséről szóló felmérés nem vehető komolyan. Sokkal fontosabb kérdésnek tartja aztz, hogy kinek állhat érdekében ilyen információkat terjeszteni.

A 444 cikke szerint, melyről mi is beszámoltunk, szerdán az ellenzéki pártok vezetői kézhez akptak egy felmérést, amely arról számol be, hogy a Fidesz erősödött az elmúlt hónapban, miközben az ellenzék mélyrepülésbe fordult.

A Magyar Hang megkérdezte az állítólagos felmérésről az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert, aki azt mondta, komolytalannak tartja az ellenzék mélyrepüléséről szóló híreszteléseket.

"A kérdés számomra az, hogy vajon ezen az oldalon kinek állt érdekében kiszivárogtatni ezt az eredményt" – kommentálta. Hozzátette, ő sem kapott ilyen jelentést. 

 
Márki-Zay Péter
 Forrás: Facebook
 

Az ügyben a Klubrádió megkérdezte Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét, aki azt mondta, nem találkozott ezzel a jelentéssel. Azt is mondta Kunhalmi, hogy az ellenzéki pártok együtt és külön-külön is sokféle kutatást rendeltek, de ez a felmérés a mai napig sem hozzá, sem Tóth Bertalan MSZP-elnökhöz nem jutott el, "senki nem tudott róla". Ezért őket úgy érintette a hír, "mint derült égből a villámcsapás.