„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Ott volt házkutatás a Városháza-ügyben, ahová eredetileg a Macron-találkozót szervezte az ellenzék

15/12/2021 15:26

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelölte szerint az úgynevezett Városháza-ügyben rendkívüli kérdéseket vet fel, hogy „az Index hogy írhatta meg előbb, hogy hol lesz házkutatás, mint ahogy oda a nyomozók megérkeztek”. A másik pedig, hogy arra a helyszínre szervezték a házkutatást, ahol eredetileg Emmanuel Macronnal találkozott volna az ellenzék – fűzte hozzá.

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelölte a Mediaworks riporterének nyilatkozott. A videóban természetesen szóba került az úgynevezett Városháza-ügy. Márki-Zay azt mondta, rendkívüli kérdéseket vet fel, hogy „az Index hogy írhatta meg előbb, hogy hol lesz házkutatás, mint ahogy oda a nyomozók megérkeztek”. A másik pedig, hogy arra a helyszínre szervezték a házkutatást, ahol eredetileg Emmanuel Macronnal találkozott volna az ellenzék, ez is sok kérdést vet fel a politikai befolyásolásról – fűzte hozzá.

Még konkrét vádak sincsenek, már házkutatást tartanak; szerinte politikai megrendelésre történt, a Völner-ügyről akarják elterelni a figyelmet, arról, hogy „az Igazságügyi Minisztériumból szervezik a lopást”, a szegény embereket sújtó végrehajtást és a cégtulajdonosokat kisemmiző végrehajtási eljárásokat – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.

A rendőrség végezze a munkáját, miért nem mennek ki a Karmelita kolostorba házkutatást tartani? – tette fel a kérdést. Az a baja, hogy a rendőrség nem végzi a munkáját, például Tiborcz István (Orbán Viktor veje) ügyében, „amit az OLAF (az EU korrupcióellenes hatósága) is hatalmas csalássorozatnak tart”, ott is aktivizálhatnák magukat.

Bige Lászlóval a többi között arról beszélgetett, „hogy lopott a Fidesz még a rezsicsökkentésből is”, és hogy a nagyvállalkozó mennyivel támogatta a Fideszt. Ekkor várta a TV2 kamerája őket. Elmondta, eddig ötmillióval támogatta Bige az előválasztási kampányban.

Az interjúban szóba került, hogy Márki-Zay nagyon szívesen várja nyílt vitára Orbán Viktort és Lázár Jánost, a „kapitánysága” és Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerepe is.