„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Szeretnék megnyugtatni mindenkit, az ellenzéken belüli egység mindkettőnk számára létfontosságú

17/10/2021 18:53

| Szerző: Klubrádió

„Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az ellenzéken belüli egység mindkettőnk számára létfontosságú. Én tegnap este felhívtam Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül megbeszéltük azt, hogy csak együtt fogunk tudni tovább dolgozni” – mondta az eredményvárójára érkező Márki-Zay Péter újságíróknak vasárnap kora este.

Márki-Zay Péter este hatkor megérkezett eredményvárójának helyszínére, a fővárosi Anker közbe. Itt kérdezték újságírók. Az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, azok rendkívüli optimizmusra adnak okot. Az ATV kérdésére úgy fogalmazott, az már most látható, hogy így, hogy ketten maradtak versenyben, mindenképpen erős többsége lesz a győztesnek.

„Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az ellenzéken belüli egység mindkettőnk számára létfontosságú. Én tegnap este felhívtam Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül megbeszéltük azt, hogy csak együtt fogunk tudni tovább dolgozni”

– felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ez az adok-kapok Dobrev Klárával mennyire segíti a későbbi közös munkát. Hozzátette, nem beszéltek még arról, hogy 23-án közös színpadon lesznek-e, de nagyon reméli.

Márki-Zay Péter az Anker közben nyilatkozva elmondta: örül Csongrád és Bács-Kiskun megyében elért győzelmeinek, a rá nagy számban szavazó fiataloknak, az új szavazóknak, „akinek a lendületére szükség volt a választás átfordításához”.

A választók után Karácsony Gergely támogatását köszönte meg, majd pedig az őt támogató pártoknak, végül kiemelte azokat a jobbikosokat, akik "a pártvezetés semmitmondó nyilatkozatai ellenére" is elmentek választani és rá adták le voksaikat.

Márki-Zay a második fordulót megalapozó karcos kampányra utalva elnézést kért azoktól, akiket az elmúlt időszakban megbántott, de örömét fejezte ki, hogy nem hatottak az ellenzéki választókat egymással szembeállító kampányok, akár az ő személye elleni „Nyugati fény”-típusú támadások. Megint elmondta, amit érkezésekor egyszer már elárult: Az urnazárást követően felhívta Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül megbeszélték azt, hogy csak együtt fognak tudni tovább dolgozni.

És hangsúlyozta, nem szabad elfeledni, hogy „a sokszor turbulens vitákat maguk mögött kell hagyni, most meg kell fogni egymás kezét”, hiszen 2022 tavaszáig meg kell győzni a bizonytalanokat, a kiábrándult fideszeseket is a kormányváltáshoz.

(via Telex)