„Támogassa
A lényeg

Matekból érettségiznek ma a diákok

7/05/2024 06:10

| Szerző: Klubrádió

A középszintű vizsga reggel 9-től 12 óráig tart.

Matematikával folytatódik az idei érettségi időszak kedden.. Középszinten 69 047-en, emelt szinten 6616-an érettségiznek, a középszintű vizsga reggel 9-től 12 óráig tart.

A magyarhoz hasonlóan matekból is idén először az új, 2020-as nemzeti alaptanterv alapján vizsgázhatnak a tanulók – írja az Eduline.

A középszintű matematika írásbeli első, 45 perces részében a diákok egy olyan lapot kapnak, amely 10-12 feladatot tartalmaz. Ezeken az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik.

Érettségi - Matematika írásbeli vizsga Nyíregyházán
 
Nyíregyháza, 2022. május 3. Diákok a középszintű írásbeli matematika érettségi vizsgán a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 2022. május 3-án. Fotó: MTI/Balázs Attila
 
 

A második feladatlap megoldására 135 percet kapnak a diákok, ez a feladatlap két részre oszlik. Az első rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A második rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Az emelt szintű matematika írásbelin a feladatok megoldására 4 órát kapnak az érettségizők.