„Klubrádió
A lényeg

Megszűnik a Pesti TV

9/05/2022 18:13

| Szerző: Klubrádió

Noha a Századvég kutatása szerint a Pesti TV egyre népszerűbb lett, a televíziós szakmában mérvadó Nielsen mérésének adatai alapján nézettsége nagyon elmaradt az elvárttól.

A rendkívül költséges működtetés, és az elvárttól "messze elmaradt" nézettség miatt a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor befejezi működését – írja a Media1.

Vaszily Miklós, a Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosa nem erősítette meg a portálnak az információt, de más forrásokra hivatkozva teljes bizonyossággal állítják, a csatorna megszűnik.

Külön érdekesség, hogy Pesti Srácok honlapján épp hétfőn közölték, hogy állítólag népszerűek a műsoraik, és ezt a Századvég adataival igyekeztek alátámasztani. A portál azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a tévés szakmában nem a Századvég, hanem a Nielsen Közönségmérés adatait tekintik hitelesnek, mivel ők mérőműszeres módszerrel figyelik a csatornák nézettségét. (Azóta a cikket frissítették, és ott is bejelentették, hogy megszűnik a csatorna, adásokat május végéig gyártanak.)