„Zajlik
A lényeg

Milliárdos értékben ad el ingatlanokat a Belváros

16/12/2021 15:11

| Szerző: Klubrádió

Csütörtök reggelre váratlanul rendkívüli testületi ülést hívott össze a fideszes belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, hogy mintegy 1,3 milliárd forintnyi önkormányzati ingatlant még karácsony előtt áruba bocsáthasson.

Több újabb V. kerületi önkormányzati ingatlan eladásáról döntött a kormánypárti többségű képviselő-testület csütörtökön – hivatkozik saját forrásaira a Telex.

Csütörtök reggelre váratlanul rendkívüli testületi ülést hívott össze a fideszes belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, hogy mintegy 1,3 milliárd forintnyi önkormányzati ingatlant még karácsony előtt áruba bocsáthasson, méghozzá úgy, hogy az eladások a megelőző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre.

Kovács Alex, a Tied a Belváros ellenzéki frakció vezetője azt írta Facebookon: a módszer a szokásos: „titokban” meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkor összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva. A fideszes kerületvezetés a látszatra sem ad.

Ennek ellenére most pontosan ugyanúgy került kalapács alá több tucat ingatlan, melyek közül információink szerint az alábbi előkelő belvárosi helyszíneken kelt el több iroda, illetve üzlethelyiség

  • Aulich utca 8. – Báthory utca 9. – több ingatlan, összevonva 574 millió forintért
  • Báthory utca 5. – 123 millió 600 ezer forintért
  • Arany János utca 18. – 159 millió forintért
  • Arany János utca 34. – 159 millió forintért
  • Bástya utca 18. – 182 millió 655 ezer forintért
  • Semmelweis utca 9. – 117 millió 585 ezer forintért