„Zajlik
A lényeg

MTVA: Egészségügyi okokból távozik Bende Balázs

12/04/2022 19:31

| Szerző: Klubrádió

Az M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette – olvasható a közleményben, amelyet az MTVA küldött a Telexnek Bende Balázs távozásával kapcsolatban.

Korábban mi is megírtuk, hogy megy a közmédiától Bende Balázs. A Telex beszélt a műsorvezetővel, aki nem cáfolta a hírt, csak annyit mondott, hogy keressék ezzel kapcsolatban az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont.

Az MTVA pedig megerősítette a hírt a portálnak. Azt írták: „Az M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette. Bende Balázs 2002 óta dolgozott a közmédiánál szerkesztőként és újságíróként, az MTVA külpolitikai szakújságírójaként. Az utóbbi években a Világ című nemzetközi közéleti és külpolitikai magazinműsor arca volt” – tették hozzá.

Bende Balázsról hangfelvételek bizonyítják, hogy nem pártatlanságra törekedett, az alatta dolgozóktól azt várta el, hogy a fideszeses és kormányzati iránymutatásokat kövessék. „Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják... Ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés” – mondta Bende a Szabad Európa által nyilvánosságra hozott felvételen. Bende emellett híres volt a kormányoldalt dicsőítő és az ellenzéket ostorozó beszédeiről is.